Σελίδες

Ντεμακιγιάζ για ευαίσθητες επιδερμίδες

Έχω ευαίσθητο δέρμα. Επίσης μισώ τις λοσιόν. Γι'αυτό το λόγο όταν πρόκειται να ξεβαφτώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο μαντηλάκια. Έχω δοκιμάσει σχεδόν ό,τι μαντηλάκι κυκλοφορεί κι έχω καταλήξει ότι η Bioten είναι η καλύτερη εταιρεία για μένα. Τα μαντηλάκια αυτά καθαρίζουν χωρίς να ταλαιπωρούν το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα μυρίζουν υπέροχα. Άλλα που έχω δοκιμάσει και κάνουν δουλειά σε ευαίσθητα δέρματα επίσης είναι τα μωβ από Johnson's και Pom Pon και τα ροζ της Garnier. Ωστόσο της Bioten μυρίζουν καλύτερα κι έχουν την καλύτερη τιμή.

Αν όμως έχετε ξεμείνει από μαντηλάκια τι γίνεται;

1) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε baby wipes. Τα μωρομάντηλα είναι ιδανικά και για την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα, ξεβάφουν τέλεια και μυρίζουν ωραία. Τα αγαπημένα μου είναι τα πορτοκαλί από Pampers, μυρίζουν υπέροχα και καθαρίζουν χωρίς ν'αφήνουν λιπαρότητα.

2) Χρησιμοποιήστε baby-oil ή ελαιόλαδο. Το baby-oil καλύτερα να μην είναι spray γιατί δεν είναι καθόλου λιπαρό, επομένως δε ξεβάφει καλά. Με λίγο βαμβάκι έχετε αφαιρέσει όλο το μακιγιάζ χωρίς τρίψιμο κι ερεθισμούς. Μετά απ'αυτό μπορείτε να ξεπλυθείτε με λίγο νερό απλά και να σκουπίσετε ταμποναριστά με μία πετσέτα - έτσι δε θα χρειάζεστε ούτε ενυδατική αφού το λάδι κάνει την καλύτερη ενυδάτωση.

3) Μπορείτε να ξεβαφτείτε και με ροδόνερο ή κάποιο νερό σε μορφή spray (αλλά όχι μόνο), όπως αυτά από Avene και Vichy. Δεν αφαιρούν τέλεια μάσκαρα και αδιάβροχα προϊόντα ματιών αλλά τουλάχιστον θα αφαιρέσετε την περισσότερη ποσότητα αλλά και πούδρες, ρουζ, κλπ.

6 σχόλια:

  1. μπορείς και να δοκιμάσεις το γάλα εβαπορέ!!!ε΄γω το κάνω και είναι πολύ απαλό και ωραίο|!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βαζελίνη επίσης αλλά δεν έχει ωραία υφή, θα τα κάνει και όλα χάλια - ειδικά η βαζελίνη. Μπορεί να φανεί χρήσιμο σε μερικές ωστόσο αν δεν έχουν τίποτα από τα παραπάνω.

      Διαγραφή
  2. Έχω δοκιμάσει βαζελίνη και την μίσησα. Πρόσφατα είχα ξεμείνει πάλι από ντεμακιγιάζ και το έκανα με ροδόνερο και το νεράκι της Avene. Πολύ καλύτερα από βαζελίνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βαζελίνη πρέπει να είναι δράμα - κυκλοφορούν και κάτι ντεμακιγιάζ σε μορφή βαζελίνης και πρέπει να είναι χάλια επίσης. Τα νεράκια κάνουν δουλειά, ίσως μείνει ελάχιστη μάσκαρα αλλά θα σε ξεβάψουν καλά κατά τ'άλλα.

      Διαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή