Σελίδες

MAC brush cleanser

Γεια σας κορίτσια! Σήμερα είπα να σας κάνω ένα post για το καθαριστικό πινέλων της MAC. Το αγόρασα πρόσφατα που είχαν βάλει και μερικές εκπτώσεις, μαζί με ένα paint pot, και τα δύο μαζί μου βγήκαν γύρω στα 23 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Το καθαριστικό το χρησιμοποίησα και σήμερα και μπορώ να πω πως τελικά μου αρέσει πολύ.

Όταν το αγόρασα, θεώρησα ότι δεν ήθελε ξέβγαλμα (το είδα πολύ αραιό, αν και αν δεν ήθελε ξέβγαλμα πιθανόν να ήταν και σε μορφή spray), και με αυτό το σκεπτικό το πήρα γιατί ήθελα κάτι να μου γλιτώνει χρόνο για όταν δεν προλαβαίνω πλύνω τα πινέλα μου κανονικά. Τελικά είδα ότι ήθελε ξέβγαλμα. Duh. Μύριζε πολύ οινόπνευμα και δεδομένου του χρώματός του, σκέφτηκα ότι απλά πήρα οινόπνευμα ροζ χρώματος με λίγη λοσιόν και πεταμένα τα λεφτά μου. Ναι, τελικά όχι. Μόλις έβαλα λίγο στο χέρι μου, και έτριψα πάνω του ένα πινέλο, είδα ότι έκανε αφρό. Άρα δεν ήταν σκέτο οινόπνευμα. Τελικά είναι ένα οινοπνευματώδες σαπούνι που καθάρισε τα πινέλα μου χωρίς όμως να χρειάζονται τόση ώρα ξέβγαλμα όσο με το σαμπουάν που χρησιμοποιούσα πρωτύτερα.

Τα καθάρισε αρκετά καλά και ευκολότερα απ'το κοινό σαμπουάν, ωστόσο το πινέλο του highlighter δεν έχασε και όλους τους ιριδισμούς του. Δεν με ενοχλεί αφού ξέρω ότι θα το χρησιμοποιώ μόνο για την εφαρμογή highlighter-δε με βολεύει αλλιώς. Η κανονική του τιμή είναι αρκετά υψηλή (γύρω στα 15 ευρώ) για ένα καθαριστικό και δε νομίζω να το αγοράσω ξανά όταν μου τελειώσει χωρίς κάποια έκπτωση τουλάχιστον, ωστόσο κάνει καλή δουλειά και τελείωσα πιο γρήγορα την όλη διαδικασία.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο προϊόν επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των πινέλων υψηλής ποιότητας, ενώ τα καθαρίζει, απολυμαίνει και τα κάνει να στεγνώνουν γρηγορότερα. Εγώ το χρησιμοποίησα και σε ακριβά αλλά και σε πιο φθηνά πινέλα-που σαν ποιότητα μου βγήκαν άψογα βέβαια, αλλά θα δούμε. Για τον καθαρισμό και την απολύμανση συμφωνώ (όπως είπα και πριν μυρίζει οινόπνευμα) και ναι, τα κάνει να στεγνώνουν πολύ γρηγορότερα, το οποίο είναι μεγάλο συν. Με το σαμπουάν έκαναν να στεγνώσουν τελείως 2 μέρες, ενώ μ'αυτό, ήδη πέρασαν μερικές ώρες και είναι σχεδόν στεγνά μερικά. Τέλος, έχει μαλακώσει αρκετά τις τρίχες των πινέλων, πράγμα που δε συνέβαινε όταν τα καθάριζα με άλλο σαπούνι. Αυτά!

Εσείς πώς καθαρίζετε τα πινέλα σας;

14 σχόλια:

  1. 8elw polu na to dokimasw alla ki egw kollaw sta xrimata!me auta ta lefta pairnw kragion!!
    egw ta ka8arizw me johnson's sampouan!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως. Απλά στεγνώνει πολύ γρήγορα τα πινέλα και μ'αρέσει. Αν βάλουν κανα 40% θα πάω να πάρω 1-2 να'χω:P

      Διαγραφή
    2. 40%...makari an kai mallon eisai poli aisiodoxi!! :D
      35% kai polu mas einai!!

      Διαγραφή
  2. Το ότι στεγνώνουν γρήγορα είναι πολύ μεγάλο συν ειδικά όταν θες να τα χρησιμοποιήσεις την επόμενη μέρα. Για τα χρήματα θα συμφωνήσω, είναι πολλά. :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολλά αλλά κάνει καλή δουλειά. Αν κάνει εκπτώσεις θα το ξανάπαιρνα νομίζω όμως.

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το ποστ σου!!! Θα το τσεκάρω στο επόμενο haul μου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχω βάλει στο μάτι το συγκεκριμένο πολύ καιρό αλλά όλο σκέφτομαι ότι ίσως είναι ακριβούτσικο..δεν ξέρω μάλλον με πιάνουν οι τσιγκουνιές μου :-Ρ
    Πάντως είναι βολικό το ότι στεγνώνουν γρήγορα!!

    http://beautyincrisis.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό είναι όταν ξέρεις ότι μπορείς να τα καθαρίσεις κι αλλιώς, αλλά αυτό που στεγνώνουν τόσο γρήγορα εμένα με δελεάζει και με κάνει να θέλω να το ξαναγοράσω:P

      Διαγραφή
  5. to xrhsimopoiw polla xronia kai eimai arketa euxaristhmenh. polu wraio review!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μ'αρέσει πολύ! Χαίρομαι που σ'άρεσε και σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!<3

      Διαγραφή
  6. Τα καθαρίζω με σαμπουάν και μαλακτική και δεν αργούν πολύ να στεγνώσουν-ίσως έχει να κάνει με το πινέλο,τα δικά μου είναι κάτι πάμφθηνα από τα Jumbo! :P Καλό φαίνεται,αλλά 15 ευρώ για καθαριστικό πινέλων δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω!Ίσως σε κάποια έκπτωση,ή όταν αποκτήσω πινέλα που είναι καλύτερης ποιότητας και θέλω να τα προσέχω περισσότερο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί. Καλά ναι, αυτό λέω, εφόσον μπορείς να τα καθαρίσεις κι αλλιώς. Το προτιμώ απ'τους υπόλοιπους τρόπους καθαρισμού αλλά είναι και ακριβό. Στις εκπτώσεις μπορείς να το βρεις σε καλύτερες τιμές πάντως-κι εγώ τότε το πήρα.

      Διαγραφή