Σελίδες

Bloggers/Youtubers κάτω των 18

Γεια σας κορίτσια.
Το σημερινό μου post είναι λίγο διαφορετικό, εξακολουθεί ωστόσο να αφορά τον κόσμο του blogging και της ομορφιάς. Όπως πολλές θα έχετε παρατηρήσει όλο και περισσότερα μικρά κορίτσια έχουν αρχίσει να ασχολούνται με το σπορ. Και εντάξει το blog, εκεί κάθεσαι και γράφεις. Τι γίνεται όμως όταν μία κοπέλα κάτω των 18 αρχίζει να ασχολείται και με το youtube;

Το 18 είναι μία ενδεικτική ηλικία που δυστυχώς μας έχουν ορίσει ως ηλικία ενηλικίωσης. Για μένα κανένα παιδί δεν είναι τόσο ώριμο στα 18 ώστε να θεωρηθεί ενήλικο. Ούτε η ανάπτυξη δε σταματάει στα 18. Τέλος πάντων, ας μη βγω εκτός θέματος. Αλλά θα πω ότι και τα 18, νωρίς είναι. Βλέπω λοιπόν πολλές κοπέλες που έχουν beauty blog ή κανάλι σχετικό με την ομορφιά στο youtube. Που στο δεύτερο, τα πράγματα γίνονται πιο επικίνδυνα.

Καταρχάς είναι λάθος τόσο μικρά κορίτσια να βάφεστε κανονικά. Όπως επίσης μπορεί να είναι λάθος και για μένα, αλλά άλλο μία κοπέλα 20+ και άλλο ένα κοριτσάκι 15 χρονών και κάτω πολλές φορές. Φυσικά και λατρεύουμε την ομορφιά και τα καλλυντικά και τις αγορές, αλλά πρέπει να θυμάστε ειδικά οι μικρότερες ότι από όσο πιο νωρίς βάζετε κάτι στο δέρμα σας, τόσο το χειρότερο. Αν μπορείτε να αποφύγετε να βάλετε κάτι πάνω σας, τόσο το καλύτερο. Αν έχετε ακμή, το να την καλύπτετε με foundation είναι ό,τι χειρότερο. Και δε λέω για μία φορά που θέλετε να δείχνετε τέλειες, λέω για κάθε μέρα, για το σχολείο. Βρείτε άλλους τρόπους να δείχνετε περιποιημένες και βαμμένες. Προτιμήστε ένα κραγιόν και μία μάσκαρα. Το καλύτερο για σας είναι να παρακολουθείτε διάφορες κοπέλες που έχουν blog/κανάλι προκειμένου να μάθετε μερικά πράγματα, και όταν έρθει η στιγμή να τα εφαρμόσετε και εσείς πάνω σας, κι αν είστε καλές σε αυτό και μπορείτε, να κάνετε κι εσείς ένα blog ή ένα κανάλι. Βέβαια, υπάρχουν και νέες κοπέλες που ασχολούνται με το beauty blogging και το youtube και είναι πιο συνειδητοποιημένες και ώριμες, και έχουν πει στους γονείς τους ότι ασχολούνται με αυτό. Αυτό είναι το καλύτερο.

Το youtube τώρα. Πόσες από μας δεν έχουμε πετύχει κοριτσάκια, κυριολεκτικά κοριτσάκια, να δείχνουν τεχνικές μακιγιάζ και διάφορα άλλα. Το εντυπωσιακό μερικές φορές είναι ότι όντως κάνουν καταπληκτική δουλειά. Ωστόσο, δε παύω να θεωρώ περίεργο ένα κοριτσάκι 13 χρονών να βάφεται σαν επαγγελματίας και να του επιτρέπουν οι γονείς του να εκτίθεται σε ένα τόσο μεγάλο κοινό.

Κι εδώ θέλω να απευθυνθώ στους γονείς: ΜΗΝ παραμελείτε τα παιδιά σας. Ό,τι κι αν συμβαίνει στο σπίτι σας, στη σχέση σας, στο γάμο σας, ΜΗΝ παραμελείτε τα παιδιά σας. Είναι πολύ δύσκολο σήμερα, με τόση τεχνολογία μέσα σε ένα σπίτι να προσέχετε την κάθε κίνηση του παιδιού σας, αλλά μη ξεχνάτε κι εσείς οι ίδιοι τους κινδύνους του διαδικτύου, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό. Και θα μπω κατευθείαν στο ψητό: Ένα παιδί που κάνει βίντεο στο youtube σχετικά με την ομορφιά, εκτίθεται σε ένα κάρο αγνώστους. Αυτοί οι άγνωστοι δεν έχουν όλοι το μυαλό και την κρίση να φερθούν όπως πρέπει απέναντι στο παιδί σας, και φυσικά οι άγνωστοι δεν είναι μόνο μεγάλοι, αλλά και έφηβοι/μεγαλύτερης ηλικίας ανώριμα πλάσματα που ο μόνος τους σκοπός θα είναι να κοροϊδέψουν/βρίσουν/προσβάλλουν ή ακόμα και να παρενοχλήσουν το παιδί σας. Τις περισσότερες φορές θα σχολιάσουν την εμφάνισή του, πράγμα που σχεδόν πάντα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, πράγμα καθόλου ασήμαντο, καθώς απ'την αυτοπεποίθησή μας και την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας κρίνονται αν όχι όλα, πολλά.

Είναι ένα ανήλικο παιδί σε θέση να έρθει αντιμέτωπο με όλα αυτά; Μόνο και μόνο ο τρόπος που θα τα αντιμετωπίσει όλα αυτά θα το κάνουν να έρθει σε ήδη χειρότερη θέση, καθώς το μόνο που θέλουν τέτοια άτομα είναι αφορμή για να συνεχίσουν. Εδώ και μεγαλύτερες κοπέλες χειρίζονται λάθος τα αρνητικά σχόλια, πόσο μάλλον ένα παιδί που όχι μόνο δεν έχει την ωριμότητα, αλλά δεν είναι και έτοιμο να δεχτεί τέτοια επίθεση. Εγώ, ξεκίνησα να κάνω βίντεο στην ηλικία των 20 και θεωρώ ότι μέχρι και αυτό, το youtube, είναι ένα μέσο ωρίμανσης, αλλά όχι για τόσο ευαίσθητες ηλικίες. Προσωπικά ειλικρινά πιστεύω ότι αν έκανα κανάλι σε μικρότερη ηλικία δε θα είχα την ωριμότητα να σκεφτώ πολλά πράγματα.

Τέλος, θέλω να δώσω μία συμβουλή για όσες νέες κοπέλες κάνουν βίντεο: Βάλτε τα σχόλιά σας να περνάνε από έγκριση και μη δημοσιεύετε οτιδήποτε προσβλητικό. Το καλύτερο που έχετε και πρέπει να κάνετε είναι να μην ασχοληθείτε καθόλου. Κι επίσης, να σας πω ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εκμεταλλευτείτε τα προνόμια της ηλικίας σας, τα οποία δεν θα ξανάρθουν. Τα καλλυντικά θα τα έχετε μια ζωή. Παίξτε με τις κούκλες σας όσο μπορείτε. Και μία συμβουλή έξτρα, φιλική: το ίδιο ισχύει για όλα. Και για τα αγόρια. Αφήστε τα υπόλοιπα για μερικά χρόνια μετά. Εξάλλου αν δεν έχεις να περιμένεις κάτι, τι πλάκα έχει να μεγαλώνεις;

30 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Πολύ ωραίο ποστ και μπράβο που έθιξες το θέμα! Φιλάκιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ, νομίζω καλό είναι να το δουν ειδικότερα μερικοί γονείς, γιατί πραγματικά δε γνωρίζουν τι μπορεί να συμβεί, ειδικά στο youtube.

      Διαγραφή
  2. Και γιαυτο εχω μονο blog και οχι καναλι στο youtube..
    Ωραιοο το ποστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου καλά έκανες και το σκέφτηκες αυτό, είσαι ακόμα πολύ μικρή γι'αυτό. Ωστόσο παρακολούθα blogs/βιντεάκια γιατί μαθαίνεις και τι σου ταιριάζει αλλά και να βάφεσαι καλύτερα με τον καιρό! Σε μερικά χρόνια θα μπορείς κι εσύ να κάνεις κάτι άμα θες, αλλά ακόμα εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις.

      Διαγραφή
  3. Το τελευταίο κομμάτι περί γονεων μου φάνηκε το πιο σημαντικό. Σε τέτοιους καιρούς φαίνεται σαν οι γονείς να ασχολούνται λιγότερο με τα τα παιδιά τους, εξ αιτίας πολλών παραγόντων, με αποτέλεσμα να "μεγαλώνουν" (να νομίζουν ότι έχουν μεγαλώσει για την ακρίβεια) απότομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστή η σκέψη σου γι'αυτό το ποστ!!! :)
    Συμφωνώ σε όλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ και επαυξάνω! Ακόμη και εγώ που είμαι 28 αν δω ένα αρνητικό σχόλιο μπορεί να νιώσω άσχημα και ιδιαίτερα όταν έχεις κανάλι, είναι ο μόνος λόγος που δε φτιάχνω γιατί δεν με θεωρώ ιδιαίτερα σκληρή!

    Όσο για το μακιγιάζ, πλέον μετά από δεκαπέντε χρόνια δε μετανιώνω καθόλου που δε βαφόμουν ως έφηβη αλλά και τα μαλλιά μου τα έβαψα μετά τα 18!

    Μπράβο κορίτσι, κάποιος έπρεπε να τα πει όλα αυτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη μου άσχημα σχόλια στη ζωή μας θα δεχτούμε ούτως ή άλλως. Αλλά εμείς τουλάχιστον ξέρουμε πώς πρέπει να φερθούμε σε κάτι αντίστοιχο. Λογικό είναι να σε κάνει να νιώσεις άσχημα και ανθρώπινο, αλλά εγώ πλέον έχω μάθει να αξιολογώ τι έρχεται και από πού. Ένα παιδάκι δεν έχει το μυαλό να κάτσει να τα σκεφτεί όλα αυτά, και είναι φυσιολογικό. Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  6. πολυ σωστά τα λες είδα προχθές ένα 8 χρόνο να κάνει haul με καλλυντικα , έλεος λέω πλάκα μου κανουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι και εγώ μικρούλα (16) και ασχολούμαι με το blogging και το youtube. Ξεκίνησα γιατί το θεώρησα καλό να υπάρχει και ένα ελληνικό κανάλι που να απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες γιατί και εγώ προτιμώ να παρακολουθώ κορίτσια που να είναι κοντά στην ηλικία μου γιατί δεν μπορώ να κάνω ούτε τα έντονα makeup looks που κάνουν οι μεγαλύτερες και ούτε μπορώ να χρησιμοποιώ πολλά βαριά προϊόντα στο πρόσωπο μου όπως κάνουν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Στο σχολείο δεν βάφομαι συνήθως, το πολύ πολύ να βάλω bb cream,liposan,mascara αλλά όταν βγαίνω έξω φτιάχνομαι αλλά και πάλι όχι πολλά και βαριά καλλυντικά. Έχεις δίκιο σε αυτά που λες, υπάρχει πολύ κακός κόσμος εκεί έξω και δεν είναι καλό να εκτίθεσαι σε αυτές τις ηλικίες. Οι γονείς μου ξέρουν τι κάνω και με ενθαρρύνουν γιατί ξέρουν το παιδί τους. Από άποψη ωριμότητας οι περισσότεροι που με γνωρίζουν από τότε που ήμουν μικρή πάντα μου έλεγαν ότι είμαι πολύ ώριμη για την ηλικία μου. Δεν παρασύρομαι εύκολα, ξέρω να χειρίζομαι καταστάσεις και δε με φοβούνται. Δεν έχω δεχθεί άσχημα σχόλια κάτω από βίντεο μου αλλά έχω έρθει αντιμέτωπη με διάφορους ηλίθιους στο youtube. Άλλους τους αποστομώνω, άλλους αν δω ότι συνεχίζουν και είναι προβληματικοί τρώνε block και report! Το πιο επικίνδυνο ακόμα για κάποια κοπέλα που δεν έχει τον ίδιο χαρακτήρα με εμένα είναι οι κατα καιρούς πέφτουλες που έρχεσαι αντιμέτωπη που συνήθως σε πλησιάζουν μέσω inbox και σου ζητάνε facebook κλπ. Η καλύτερη λύση είναι να μην απαντάς και αν επιμένουν τότε υπάρχει και το block!Πρέπει οι γονείς να ξέρουν τι κάνουν τα παιδιά τους. Εγώ τους ενημερώνω για τα πάντα βέβαια δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι...Πρέπει να χτίζεται μία καλή σχέση από νωρίς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου εσύ είσαι απ'τις λίγες κοπέλες που φαίνεσαι όντως ώριμη για την ηλικία σου, και το γεγονός ότι έχεις μία τέτοια σχέση με τους γονείς σου είναι το καλύτερο. Όλα απ'τη σχέση με τους γονείς μας ξεκινάνε και χαίρομαι που εσύ συζητάς τα πάντα μαζί τους. Πολύ σωστά όσα λες. Όσο για τα αρνητικά σχόλια, δε θα έπρεπε καν να μπεις στη διαδικασία να τους αποστομώσεις, αγνόησέ τους απλά.

      Διαγραφή
  8. Συμφωνώ σε αυτά που λες!
    Κι εγώ είμαι στα 18,5 για αυτό και ακόμα δεν ξεκινάω βιντεάκια youtube...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλα μου κι εγώ στα 18 μου αμφιβάλλω αν θα είχα την ωριμότητα να αντιμετωπίσω διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν απ'την ενασχόλησή μου με το beauty blogging. Χαίρομαι που προτιμάς κι εσύ να περιμένεις, θα δεις τον εαυτό σου ν'αλλάζει πολύ στα επόμενα χρόνια και θα έχεις τον έλεγχο του εαυτού σου σε αρνητικές καταστάσεις, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις ειδικά για το youtube.

      Διαγραφή
  9. Πάρα πολύ σωστή ανάρτηση,συμφωνώ απόλυτα!Εγώ είμαι 21 κι αισθάνομαι ακόμα πολύ μικρή γαι να βάφομαι κανονικά(καλά,εγώ είμαι και της υπςρβολής ίσως),βλέπω κάτι πιτσιρίκια και μου γυρνάει το μάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι η αλήθεια είναι ότι πραγματικά δε νομίζω ότι χρειάζεται να φοράμε όσα φοράμε πάνω μας κάθε μέρα αλλά ειλικρινά όταν βλέπω παιδάκια να το έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους (γιατί κι εγώ από πιτσιρίκι είχα ένα κάρο καλλυντικά, αλλά δε βαφόμουν, καθόμουν και τα κοιτούσα και χαιρόμουν) υπάρχει πρόβλημα. Και καλά να είναι απ'το λύκειο και μετά, εντάξει εκεί (αν και πάλι ισχύει το όσο λιγότερα τόσο καλύτερα) αλλά απ'το δημοτικό και το γυμνάσιο; Είναι πολύ. Στο κάτω κάτω οι μητέρες τους θα έπρεπε να τους υποδείξουν άλλους τρόπους να βάφονται, πιο φιλικούς για την ηλικία τους (π.χ. ένα lip gloss).

      Διαγραφή
  10. Πολυ ωραια τα λες, συμφωνω μαζι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Ελευθερία μου! Χαίρομαι που συμφωνούμε!

      Διαγραφή
  11. Έχεις πολύ δίκιο και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντάξει πόσο καιρό λέω και ξαναλέω αυτό το πράγμα και χαίρομαι πάρα πολύ που είμαστε πολλές που είμαστε ενάντια σ αυτόν τον παραλογισμό! Εγώ προσωπικά όταν βλέπω βιντεάκια τύπου "tutorial for a school day" τσατίζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι να σου πω κάτι, να κάνουν τέτοια βιντεάκια. Αλλά να μη βάζουν τόσα πράγματα πάνω τους. Αν είναι να κάνουν school make-up tutorial να βάλουν αυτά που πραγματικά "κάνει" να βάλει πάνω της μία κοπέλα που πάει σχολείο. Δεν είμαι ενάντια στις κοπέλες που βάφονται και βάζουν foundation κι ένα κάρο άλλα για να πάνε σχολείο, είμαι ενάντια όμως σε μία κοπέλα που επηρεάζει τα κορίτσια αυτά και τους προτείνει να βάλουν concealer/foundation/πούδρα και δύο-τρεις σκιές για να πάνε σχολείο.

      Διαγραφή
  13. Εγώ πάλι διαφωνώ μαζί σας στα περισσότερα, αλλά υπό προυποθέσεις. Απαντάω στο ποστ, απλά γιατί καλό είναι να ακουστεί και ο αντίλογος. Μη το θεωρήσετε επίθεση. Και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το μέγεθος, οπότε δεκτά τα TL;DR.
    Θεωρώ το μακιγιάζ υγιές ως καλλιτεχνική έκφραση και κλίση. Νομίζω πως οι περισσότερες ξεχνάτε πόσο γρήγορα ωριμάζουν σήμερα τα παιδιά. Επίσης ενώ οι περισσότερες από σας είστε Bloggers/video bloggers τραβάτε τη γραμμή ως προς τη ποσότητα των προιόντων ή και τα προιόντα τα ίδια βάσει ηλικίας. Θα έχετε όλες, ανήψια, βαφτηστήρια, παιδιά φίλων, αδέρφια φίλων, ακόμα και μαθητές αν είστε εκπαιδευτικοί και βλέπετε πως τα παιδιά στο σχολείο βάφονται. Το να θεωρείτε ότι δεν θα επηρεαστούν νεαρές ηλικίες από εσάς (που είστε βάσει των λεγομένων σας, μέρος του προβλήματος) και δεν θα κάνουν και αυτά το χόμπυ τους με blogging και youtube είναι στρουθοκαμηλισμός. Τα παιδιά λόγω διαδικτύου είναι πλέον ενημερωμένα και παίζουν τη τεχνολογία στα δάχτυλα. Είναι κομμάτι υποκριτικό και καθωσπρέπει να λέμε τί θεωρούμε σωστό και τί όχι με την πρόφαση της ηλικίας και της εμπειρίας. Το βρίσκω λίγο χιουμοριστικό όλο αυτό, γιατί παρατηρώ πως κάθε προγενέστερος βλέπει τον μεταγενέστερο ξεπεταγμένο ενώ οι νεότεροι, βρίσκουν τους μεγαλυτερους οπισθοδρομικούς.Οπότε βλέπω πως αιώνες τώρα, ο κόσμός ίσως να μην αλλάζει τόσο!
    Στην εφηβεία μας, όλες επαναστατίσαμε και όλες πήραμε λάθος αποφάσεις. Αλλά μαθαίνουμε και έτσι καταλήγουμε αυτοί οι άνθρωποι που είμαστε σήμερα. Συμφωνώ μαζί σου σε ότι λες για τους γονείς, αλλά δεν είμαι γονιός έφηβης η ίδια, ούτε καν έχω παιδιά, οπότε δεν ξέρω πόσο καλή θα είμαι στον ρόλο μου. Θεωρητικά όμως, πρέπει να δώσουμε στα παιδιά περιθώριο λάθους, να τα αφήνουμε ελεύθερα και να τα παρακινούμε, να έχουμε καλή σχέση μαζί τους και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, να μη τα κρίνουμε αυστηρά και να φέρνουμε το μεγάλωμα τους στα μέτρα τους και να μη κάνουμε τί θεωρείται κοινωνικά αποδεκτό και ευρέως σωστό. Μπερδεύεστε λίγο με την αναλογία ωριμότητα-ηλικία. Είναι κάτι τόσο σχετικό η ωριμότητα, που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ηλικία. Και εμάς τις νεαρές τα 3-4 ακόμα και 10 χρόνια δεν μας δίνουν αμέσως το δικαιώμα να θεωρούμαστε πιο έμπειρες και υποψιασμένες. Πιστεύω στη νέα γενιά και θεωρώ σχόλια σαν αυτά, αχρείαστα. Για μένα λάθος είναι να μένουν μόνο στο φαίνεσθαι, την ομορφιά και την εικόνα, αλλά οφείλουν στους εαυτούς τους να καλλιεργούν και τη ψυχή τους και το μυαλό τους. 'Ολα τα άλλα,καλή τη πίστη, με εμπιστοσύνη και ενθάρρυνση, θα πάνε καλά.
    Ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να πώ μια άλλη άποψη και λυπάμαι αν στεναχώρεσα ή εκνεύρισα ίσως, κάποιες, δεν ήταν πρόθεση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς καλό είναι ν'ακούγεται και η αντίθετη άποψη. Τώρα, στο θέμα μας.

      Το ότι ωριμάζουν γρήγορα τα παιδιά σήμερα, είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί η ωριμότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις, εκφράζεται με προχωρημένες σχέσεις με το αντίθετο φύλο απ'την πρώτη γυμνασίου και άλλα πολλά που δεν είναι φυσιολογικά να κάνει ένα παιδάκι. Φυσικά και όλες δείχνουμε ενδιαφέρον για την ομορφιά, ακόμα κι ένα 3χρονο μπορεί να έχει κάποια καλλυντικά στην κατοχή του, η φύση μας είναι τέτοια ώστε να ενδιαφερόμαστε για την ομορφιά από μικρές, αλλά άλλο να εκφράζει ένα ενδιαφέρον και άλλο να χάνουν οι γονείς τελείως τον έλεγχο του παιδιού τους κι αυτό να εκτίθεται σε τόσους αγνώστους μέσω του διαδικτύου, κάνοντας ένα blog ή ακόμα χειρότερα κανάλι στο youtube. Το ότι δηλαδή τα παιδιά ωριμάζουν πιο γρήγορα, είναι καλό στο 10% των περιπτώσεων και ναι, συμβαίνει, αλλά δεν είναι ανάγκη να το θεωρούμε και φυσιολογικό. Το ενδιαφέρον για την ομορφιά είναι φυσιολογικό, αλλά ως εκεί. Όταν ένα παιδάκι βάφεται στο δημοτικό για να πάει σχολείο, δε φταίει το παιδάκι, οι γονείς του φταίνε. Κι επίσης η επαφή τους με την τεχνολογία θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενη. Όταν δεν είναι καταλήγουμε σ'αυτά που λέω. Άρα πάλι λάθος των γονιών είναι. Δεν αφήνεις το 10χρονο να κάνει ό,τι θέλει με τον υπολογιστή. Επίσης το "καθώς πρέπει" προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου αρνητικό, απ'αυτό έχουμε ξεφύγει και γίναμε όπως γίναμε. Κι όταν π.χ. βλέπω 12χρονα βαμμένα να φιλιούνται δημόσια, μου γυρνάει το μάτι, δε θεωρώ ότι εγώ είμαι η ανώμαλη ή η παλαιών αρχών. Καλώς ή κακώς το κάθε πράγμα έχει την ηλικία του, και η ομορφιά επίσης.

      Τώρα γι'αυτά που λες για την ανατροφή των παιδιών, κάθε γονιός το μεγαλώνει ανάλογα με τις εμπειρίες του. Συμφωνώ πολύ σ'αυτό που λες ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στο φαίνεσθαι. Μόνο αν αυτό συνδυάζεται με μυαλό και καλοσύνη κάνουν έναν άνθρωπο ιδανικό.

      Διαγραφή
  14. http://www.youtube.com/watch?v=XPBd-tjDSvI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλημερα και απο μενα! συμφωνω απολυτα με οσα λες. Επεσα κι εγω σε κατι βιντεακια στο youtube, του στυλ make up για το σχολειο, make up tutorial για παρτυ και εμεινα αφωνη.... κοριτσακια 12-13 χρονων να βαζουν primer? concealer? Εγω θυμαμαι τριτη λυκειου ( τωρα ειμαι 29) εβαλα λιγη μασκαρα και λιποζαν κερασι που ειχε λιγο χρωμα προς το τελος της χρονιας κιολας, και ντρεπομουν μην φανει η σχολιαστω απο καθηγητες... μην αναφερθω στα κοριτσια που βαφουν τα μαλλια τους απο 12-13 χρονων...λογικο να αλλαζουν οι εποχες αλλα η φυσικη ομορφια που εχουμε ολες στα 12-13 δεν νομιζω πως αλλαζει...καθε ηλικια εχει τις χαρες τις και δεν νομιζω πως ειναι καλο που καποια κοριτσια βιαζονται να μεγαλωσουν... προσωπικα μακαρι να ξαναγυρναγα σε εκεινα τα ανεμελα χρονια... :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα έλα ντε, αυτό λέω κι εγώ. Δεν είναι δυνατόν να δείχνεις σ'ένα παιδάκι πώς να βάφεται για πάρτυ (γιατί εντάξει, όλα τα κοριτσάκια θέλουν να είναι βαμμένα όταν πάνε σε πάρτυ) και να βάζεις primer και concealer και τόσα άλλα... Καλά όσο για το βάψιμο των μαλλιών κι εγώ διαφωνώ και σε μεγαλύτερες ηλικίες δηλαδή διαφωνώ. Και συμφωνώ ότι η νεανική ομορφιά είναι διαχρονική παρά τις όσες αλλαγές. Όλα τα παιδιά βιάζονται να μεγαλώσουν αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια και εκεί.

      Διαγραφή