Σελίδες

The Body Shop Extra Virgin Minerals Compact Foundation

Τα foundation σε compact μορφή μ'αρέσουν πολύ.
Δεν ξέρω γιατί, ίσως φταίει κι αυτό το Payot που υπάρχει χρόνια στο συρτάρι της μαμάς μου και πάντα λάτρευα. Το συγκεκριμένο ήταν πούδρα και make-up 2 σε 1 (ξέρετε, διώροφο), πολύ πολύ ωραίο προϊόν.

Στο θέμα μας.
Σε μία από τις βόλτες μου στα The Body Shop, τότε συγκεκριμένα, αγόρασα και το compact foundation της σειράς Extra Virgin Minerals στην απόχρωση Rose Vanilla, ένα foundation που προτιμώ όταν θέλω να βαφτώ ελαφριά.


Η κάλυψή του συγκεκριμένου foudation είναι μέτρια.
Δίνει κυρίως ομοιομορφία στην επιδερμίδα, καλύπτει κάποιες ελαφριές κοκκινίλες, αλλά αν θέλετε καλή κάλυψη σίγουρα δε σας το προτείνω. Μπορείτε να το δείτε και φορεμένο εδώ.

Η απόχρωση μετά από αρκετές στρώσεις
Επίσης το τελείωμά του είναι φυσικό. Γενικώς είναι ένα πολύ ενυδατικό foundation που σίγουρα θα ταιριάξει τέλεια στις πιο ξηρές επιδερμίδες. Εγώ σχεδόν πάντα το φοράω με πούδρα γιατί συνήθως μετά από ένα σημείο εμφανίζω λιπαρότητα.


Όσον αφορά στη διάρκειά του, δεν είναι και η καλύτερη, αν το βάλω χωρίς πούδρα δηλαδή, στο τέλος της ημέρας θα είναι σα να είμαι άβαφη, αλλά ούτως ή άλλως είναι και πολύ ελαφρύ σαν προϊόν, πραγματικά νιώθω λες και δε φοράω τίποτα. Γι'αυτό το λόγο το επιλέγω και όταν θέλω να κάνω ένα πιο ελαφρύ, casual μακιγιάζ.

Αυτό που λατρεύω πραγματικά όμως στο συγκεκριμένο foundation είναι η αίσθησή του πάνω στην επιδερμίδα - κάνει το δέρμα μου μεταξένιο στην αφή με την εφαρμογή του. Δεν έχω ξανασυναντήσει τόσο απαλή αίσθηση σε άλλο, γι'αυτή και μόνο την απαλότητα που προσφέρει, μ'αρέσει πολύ σαν προϊόν.


Απλώνεται πολύ εύκολα, και το πινέλο που θα βρείτε στο κάτω μέρος της συσκευασίας σε συνδυασμό με τον καθρέφτη που περιλαμβάνει το κάνει ιδανικό για όσες δεν προλαβαίνετε πάντα να βαφτείτε στο σπίτι, όπως εγώ.

Τέλος, να σας πω πως η τιμή του είναι γύρω στα 20-25 ευρώ - αρκετά υψηλή για την ποσότητα του πιστεύω, αν και σαν συσκευασία είναι πολύ όμορφο και βολικό.

Εσείς το έχετε δοκιμάσει;

30 σχόλια:

  1. δεν το εχω δοκιμασει αλλα εχει πολυ ωραια συσκευασια.μαρεσε που εχει απο κατω το πινελακι του.με τη λιπαροτητα και τα σπυρακια που εχω βεβαια δν νομιζω να μου ταιριαζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ λιπαρή επιδερμίδα έχω, και αν και δεν είναι για λιπαρές επιδερμίδες το συγκεκριμένο, με λίγη πούδρα είναι ok, προσωπικά προτιμώ και το λίγο πιο φυσικό αποτέλεσμα απ'το τελείως ματ.

      Διαγραφή
  2. δεν το έχω δοκιμάσει αλλά επειδή δεν χρησιμοποιώ γενικά μεικ απ μόνο όταν βγάζω κανένα σπυράκι αραιά και που νομίζω πως δεν θα έπαιρνα σε compact μορφή!μου φαίνεται ότι δεν θα μπορέσω να ελέγξω την ποσότητα που θα βάλω και θα φαίνομαι σαν παστωμένη...πάντως έκανες ένα πολύ ωραίο review!:)φιλάκια!!!

    http://touchyourownbeauty.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το συγκεκριμένο δε συμβαίνει αυτό πάντως, πρέπει να βάλεις μπόλικο για να γίνει κάτι τέτοιο, και στο χέρι μου έβαλα 3-4 στρώσεις για να φανεί έτσι! Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρία μου, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Α το θυμάμαι! Όντως η υφή του είναι πολύ καλή αλλά νομίζω δύσκολα να το βάλεις καλοκαίρι με τη ζέστη! Πάντως κι εγώ προτιμώ όπως ξέρεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, και πάνω μου και πάνω σου και το συγκεκριμένο κάνει καλή δουλειά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήξερα καν ότι η body shop έχει κάτι τέτοιο και θα το δοκιμασω μιας και βάφομαι τις πιο πολλές φορές λες και κάνω αγώνα δρόμου!Τέλειο post!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είναι πολύ βολικά τα compact foundation γιατί τα κουβαλάς και μαζί σου, ενδιαφέρον ακούγεται και μάλλον θα κάνει και για το δέρμα μου που είναι προς το ξηρό οπότε θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα βρεθώ σε body shop!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι πολύ βολικά όντως! Αν έχεις κανονικό προς ξηρό θα σου κάτσει μια χαρά πιστεύω, πες στις πωλήτριες να στο δοκιμάσουν για να δεις κι εσύ!

      Διαγραφή
  6. όντως φαίνεται πολύ βολικό και πρακτικό!! πόσο καιρό σου κράτησε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα το έχω, αλλά λογικά θα μου κρατήσει λιγότερο από άλλα! Με καθημερινή χρήση πιστεύω σε κανα δίμηνο θα έχει τελειώσει.

      Διαγραφή
  7. Το έχω και εγώ αυτό αλλά το καλοκαίρι και γενικά τις μέρες που έχει ζέστη γίνετε πολύ λιπαρό στο δέρμα μου και όντως δεν έχει διάρκεια...προτιμώ τα υγρά makeup..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω... Γενικά δεν τα προτιμώ τα compact foundations, οπότε δύσκολα θα το δοκίμαζα. Κατατοπιστικό το review σου πάντως... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ναι, ό,τι βολεύει τον καθένα! Σ'ευχαριστώ πολύ Εύα μου!

      Διαγραφή
  9. Πολυ ωραιο φαινεται και σαν συσκευασια και σαν προιον ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο ποστ!
    Βασικά εμένα δεν με βολεύουν τα κόμπακτ μεικαπ, ίσως φταίει οτι δυσκολεύομαι να τα στρώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία μου το συγκεκριμένο απλώνεται πανεύκολα πάντως! Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  11. Γεια σου!Πολυ ομορφο το blog σου! Σε ακολουθω! Σε περιμενω και στο δικο μου blog και ελπιζω να ανταποδωσεις! :)

    dreamstylesplash.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε τάγκαρα!
    http://beautyandthefoodbeast.blogspot.gr/2013/12/sweater-weather.html#more

    Δεν το έχω δοκιμάσει...αλλά σίγουρα την επόμενη φορά θα το κάνω!
    Ουτε αλλο σε τέτοια μορφή!Μόνο σε υγρή και μους μορφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ όμορφο post!!!!!!!!

    Σε έχω κάνει tag στο ~Sweater weather tag~
    θα χαρώ πολύ αν το κάνεις και εσύ!!!!!
    Μπορείς να δεις και το δικό μου

    http://beautyandmakeup-marw86makeup.blogspot.gr/2013/12/sweater-weather-tag.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ foundation με αυτή τη μορφή, αλλά το έχω περιέργεια πως θα είναι!! Μου άρεσε πολύ πολύ η περιγραφή σου!! Συμφέρει σε περιόδους που τα body shop βάζουν -25% ή παραπάνω!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν το έχω δοκιμάσει. Θέλω ένα foundation ελαφρύ, αλλά η τιμή του είναι λίγο τσιμπημένη για την ποσότητα και για την κάλυψη που προσφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή