Σελίδες

Macrovita Products Review

Την Macrovita τη γνωρίζω καιρό, όμως πρόσφατα έτυχε να δοκιμάσω προϊόντα της για πρώτη φορά. Σε περίπτωση που δεν τη γνωρίζεις, πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία καλλυντικών, η οποία προσφέρει μεγάλη γκάμα σε προϊόντα περιποίησης. Θα αφήσω το γεγονός πως τα προϊόντα της εξάγονται πλέον σε 17 χώρες, να μιλήσει από μόνο του.
Τα προϊόντα που δοκίμασα ήταν αρκετά ώστε να έχω μία γενική πρώτη εντύπωση για την εταιρεία. Ξεκινώντας απ'τις κρέμες, δοκίμασα μία για πρόσωπο και μία για σώμα. Η πρώτη ήταν η 24ωρη ενυδατική κρέμα προσώπου λεπτής υφής, η οποία μου άρεσε πολύ περισσότερο απ'ό,τι περίμενα. Η συγκεκριμένη κρέμα είναι λεπτόρρευστη και ελαφριά. Ενυδατώνει επαρκώς την επιδερμίδα μου χωρίς να την αφήνει λιπαρή, ενώ απορροφάται πανεύκολα - γι'αυτό το λόγο είναι και η κρέμα που χρησιμοποιώ πλέον πριν το μακιγιάζ. Πιστεύω πως θα ικανοποιήσει τους περισσότερους τύπους επιδερμίδας - εκτός βέβαια από τις πολύ ξηρές.
Όσο για την κρέμα σώματος, με ελιά και λεβάντα, τα συστατικά της ήταν αρκετά για να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Η μυρωδιά της είναι κάτι μεταξύ μυρωδιάς "άνοιξης" και μυρωδιάς "μόλις έκανα μπάνιο και απολαμβάνω τη φρεσκάδα μου". Η υφή της είναι αρκετά παχύρρευστη, μιας και ανήκει στην κατηγορία body butter, παρ'όλα αυτά όμως σαν κρέμα απορροφάται γρήγορα. Αν και ενυδατώνει βαθιά, δεν είναι βαριά για την επιδερμίδα. Με λίγα λόγια, είναι ακριβώς αυτό που ζητάω για μετά από ένα χαλαρωτικό μπάνιο.
Πέραν από τις κρέμες όμως, δοκίμασα και δύο πολυχρηστικά έλαια. Θα ξεκινήσω από το ξηρό έλαιο ελιάς & argan, που έγινε και το αγαπημένο μου. Εκτός του ότι μυρίζει καταπληκτικά (δεν μπορώ να καταλήξω στο αν μου θυμίζει γλυκό, κομμωτήριο, ή κάτι εξωτικό που δεν μπορώ να διευκρινίσω), είναι πραγματικά υπέροχο σαν προϊόν. Το λατρεύω για χρήση σε πρόσωπο και σώμα. Το βάζω κυρίως στο πρόσωπό μου, είτε σκέτο, είτε κάτω από την κρέμα μου για extra ενυδάτωση. Αν και έχω λιπαρή επιδερμίδα, όχι μόνο δεν με κάνει να γυαλίζω, αλλά κάθε πρωί που ξυπνάω, το δέρμα μου δείχνει στα καλύτερά του. Είναι παχύρρευστο και απλώνεται εύκολα, ενώ αν χρησιμοποιηθεί στο σώμα, προσδίδει μία πολύ ελαφριά και άκρως κολακευτική λάμψη (και όχι, αυτό δεν έχει σημασία μόνο το καλοκαίρι - το να βλέπεις το σώμα σου στα καλύτερά του πάντα σου τονώνει την αυτοπεποίθηση).
Τέλος, δοκίμασα και ένα λάδι καρύδας - εξίσου πολυχρηστικό - το οποίο όμως βρήκα πιο πρακτικό για χρήση σαν ενυδατικό συμπλήρωμα, λόγω της αραιής (λόγω ζέστης) σύστασής του. Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που χρησιμοποιώ conditioner, μάσκα μαλλιών, ενυδατική κρέμα, κλπ., προσθέτω μία ελάχιστη ποσότητα από το λάδι για βαθύτερη ενυδάτωση.
Τα προϊόντα συνολικά μου άρεσαν πολύ. Το μόνο που προσωπικά θα άλλαζα, θα ήταν οι συσκευασίες, οι οποίες αν και πολύ καλής κατασκευής, δεν ελκύουν το γυναικείο μάτι με αποτέλεσμα ένα καλό προϊόν, να περάσει απαρατήρητο.

Εσύ έχεις δοκιμάσει κάποιο προϊόν της Macrovita; Περιμένω τη γνώμη σου!

4 σχόλια:

  1. Πολυ ωραια τα προιοντα που εδειξες!!!
    Να τα χαρεις!!!
    Θα ηθελα πολυ να δοκιμασω το coconut oil!!!
    Αθανασια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως το body butter είναι πολύ ωραίο, εγώ έχω αυτό με το έλαιο ελιάς & μολόχα! Οφείλω να ομολογήσω ότι μου κέντρισες το ενδιαφέρον με την ενυδατική προσώπου και το πολυχρηστικό λάδι! Φιλιά πολλά Μαριάννα μου :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενυδατική και λάδι τα καλύτερα. Ειδικά το λάδι argan. Δοκίμασέ το με την πρώτη ευκαιρία! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή