Σελίδες

The 17th AXDW experience.

Θα είμαι ειλικρινής.
Δεν είχα ιδέα πόσο μ'αρέσουν τα fashion shows, μέχρι που παρακολούθησα τη 17η Athens Xclusive Designers Week από κοντά - πολύ κοντά.
Ήταν 3 ημέρες γεμάτες μόδα, ομορφιά, φωτογραφίες, γνωριμίες... και πολλή υπερένταση. Τόση, που δε μπορούσα να κλείσω μάτι το βράδυ. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στις επιδείξεις όλων των σχεδιαστών που έλαβαν μέρος, στο σημερινό post όμως θα δείτε αρκετά απ'αυτά που είδα και ξεχώρισα.

1. AZiiNA
Μία απ'τις σχεδιάστριες που ξεχώρισα, ήταν η Andrea Karsas, με το brand AZiiNA, ή αλλιώς το κορίτσι που έφτιαξε το glamorous fluffy μαύρο φόρεμα που ερωτεύτηκα:
Οι δημιουργίες της κινούνταν σε γήινους ή κόκκινους τόνους που αρκετές φορές έσπαγαν με μαύρο.
 Μ'άρεσε η γραμμή των ρούχων της, η οποία αν και χαλαρή, τόνιζε πολύ όμορφα το γυναικείο σώμα, αλλά και η επιλογή των υφασμάτων.

2. Chris & Tonia
Το σχεδιαστικό δίδυμο των Chris Stratikopoulos και Tonia Varveri, έμεινε πιστό στις tailor made ραφές, κι αυτό ήταν κάτι που με κέρδισε απ'την αρχή.
Τα καλοραμμένα ρούχα δε φεύγουν ποτέ απ'τη μόδα. Η κατασκευή τους τα κάνει αμέσως να φαίνονται πιο προσεγμένα και ιδανικά για τις περισσότερες περιστάσεις.
Το όνομα "Feminite" της συλλογής τους πιστεύω πως τη χαρακτηρίζει πλήρως, μιας και κατάφεραν να αναβιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μόδα της εποχής του '70.

3. I. Mitakos x F. Erotokritos
Ο Ioakeim Mitakos, με την υποστήριξη του καταστήματος υφασμάτων Fashion Erotokritos, ανέδειξε το ταλέντο του μέσα από τη συλλογή "Custodia" που παρουσιάστηκε στη 17η AXDW. Μπορεί να μη πρόλαβα να τραβήξω όσες φωτογραφίες θα ήθελα, όμως ακόμα κι αυτές προδίδουν πολλά.
Μιλιτέρ ύφος, δυναμισμός και θηλυκότητα. Κάπες, σακάκια, στεφάνια στα μαλλιά, όλα σε λαδί αποχρώσεις. Η "Custodia" είχε άρωμα Ελλάδας και μ'άρεσε πολύ.
Και ναι... νομίζω πως ήδη ανυπομονώ για την επόμενη AXDW!
(απ'την οποία σκοπεύω να μη χάσω ούτε μία ώρα)

P.S. Το Fashion Design Project τρέχει ήδη στη σελίδα της AXDW. Εκεί μπορείτε να ψηφίσετε τα αγαπημένα σας σκίτσα ανάμεσα στα 67 που λαμβάνουν μέρος... και πού ξέρετε; Μπορεί να δείτε κάποια απ'τις επιλογές σας στα New Designers Awards της επόμενης σεζόν! Μαντεύετε τη δική μου επιλογή; Αν όχι... stay tuned!

4 σχόλια: