Σελίδες

The Old-Hollywood Series: "The devil is a woman"

Γεια σας!
Σήμερα, ξεκινά μία νέα θεματική σειρά από posts στο blog, με τίτλο "The Old-Hollywood Series".
Σ'αυτή τη σειρά, θα σας δείξω μερικά κοσμήματα τα οποία είναι πιστές αναπαραγωγές κοσμημάτων που φορούσαν θρυλικές γυναίκες του παλαιού Hollywood.
Τα κοσμήματα δηλαδή, προφανώς δεν είναι τα αυθεντικά, είναι όμως πιστές faux αναπαραγωγές, και σε ποια γυναίκα δεν αρέσουν τα κοσμήματα, ακόμα κι αν είναι faux!

Για αρχή λοιπόν, θα ξεκινήσω με το αγαπημένο μου κομμάτι όλων, το δαχτυλίδι που φορούσε η Marlene Dietrich στην ταινία "The devil is a woman" (1935).
Στην ταινία αυτή, η Marlene υποδυόταν τη γυναίκα που δεν ανήκε σε κανέναν, αλλά τους αναστάτωνε όλους. Femme fatale με λίγα λόγια.

Όσο για το δαχτυλίδι, όπως αναγράφεται και στο πιστοποιητικό που εσωκλειόταν, το αυθεντικό κόσμημα ήταν διακοσμημένο με ένα οβάλ διαμάντι σαμπανιζέ απόχρωσης. 
Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι απλά το λατρεύω, ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα.
Και τώρα θ'αναρωτιέστε πού το βρήκα. Εδώ σας έχω.
Αυτά τα κοσμήματα τα έχω χρόνια, καθώς πριν μερικά χρόνια κυκλοφορούσε μία σειρά συλλεκτικών περιοδικών που σε κάθε τεύχος έδινε δώρο και ένα κόσμημα, ενώ έγραφε και για την ιστορία του.
Ίσως πολλές από σας να είχαν προλάβει κάποιο τεύχος κιόλας.

Κάποια στιγμή σταμάτησε η κυκλοφορία τους, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα συλλεκτικά περιοδικά που βγαίνουν κατά καιρούς, ωστόσο, ψάχνοντας στο internet εικόνες της Marlene με το δαχτυλίδι (δε βρήκα τελικά), έπεσα πάνω σε αυτό: http://thehollywoodcollection.stores.yahoo.net/hcr643.html.
Ω ναι!
Το συγκεκριμένο site έχει όλη τη συλλογή κοσμημάτων - φυσικά εγώ δε θα σας τα δείξω όλα, παρά μόνο τα πολύ αγαπημένα μου, οπότε αν θέλετε να τα δείτε όλα, μπορείτε μέσω του site!

Vintageholics μου, περιμένω τα σχόλιά σας!
Φιλιά πολλά και θα τα πούμε σύντομα σε νέο post!

6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα και ανυπομονώ να δω και τα υπόλοιπα δαχτυλίδια της συλλογής! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το συγκεκριμένο ειδικά είμαι ερωτευμένη. Κι απ'ό,τι φαίνεται, και η Dita :P Το λατρεύω!

      Διαγραφή
  2. Καλά θεϊκό? Δεν είχα ιδέα για αυτή την κυκλοφορία περιοδικών! Περιμένω να δω κι άλλα αν έχεις! Πεθαίνω για old hollywood και μπράβο σου που το σκέφτηκες!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνε χρόνια από τότε που κυκλοφορούσαν! Θα ανεβάσω κι άλλα, σύντομα!

      Διαγραφή