Σελίδες

18η AXDW: Vassilis Zoulias - “Women in Mykonos through the decades"

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει απ'το ατελείωτο photo spamming που σας έκανα μέσω Facebook & Instagram (sorry, not sorry), την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η 18η Athens Xclusive Designers Week, ή κοινώς, fashion week. Αν και το όλο πρόγραμμα ήταν άκρως ενδιαφέρον, έχω κι εγώ τις αδυναμίες μου. Μία απ'αυτές, ήταν φυσικά και ο κύριος Βασίλης Ζούλιας.
Ο συγκεκριμένος σχεδιαστής είναι ίσως ο μοναδικός στην Ελλάδα που με εκφράζει πλήρως. Τον έχω ξεχωρίσει κυρίως γιατί αγαπά τη θηλυκότητα και τάσσεται υπέρ του στυλ και όχι της μόδας - οι δημιουργίες του άλλωστε έχουν πάντα έναν αέρα άλλων εποχών, πιο vintage. Το οξύμωρο σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις βέβαια (και ως vintage blogger βάζω και τον εαυτό μου μέσα) είναι ότι το στυλ αυτό, παρ'όλο που αρέσει σε πολλούς, απευθύνεται σε λίγους. Πολλοί θα θαυμάσουν μία midi φούστα, αλλά λίγοι θα την αγοράσουν, ας πούμε. Ο κος Ζούλιας όμως, παρέμεινε πιστός σ'αυτό το στυλ και κατάφερε να το κάνει σήμα κατατεθέν του, κι αυτό είναι κάτι που εκτιμώ.

Το show του για την εβδομάδα μόδας, με τίτλο "Women in Mykonos through the decades", ήταν όσο τέλειο φαντάζεσαι: Από τα ρούχα, μέχρι το σχήμα της πασαρέλας και το στήσιμο των μοντέλων κάτω από την επιγραφή της δεκαετίας που εκπροσωπούσαν, όλα φώναζαν Haute Couture.
Πέραν των άψογων συνδυασμών ρούχων και αξεσουάρ, κάτι το οποίο με κέρδισε ήταν οι σωστές επιλογές όσον αφορά το μακιγιάζ και τα χτενίσματα των μοντέλων - το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα εναρμονισμένο με το στυλ της κάθε εποχής.
Στο show παρουσιάστηκαν ρούχα για κάθε ώρα και περίσταση, όμως δεν ήταν μόνο αυτά που το έκαναν μοναδικό - η παρουσία της Υακίνθης Καραβίτη-Πολίτη που απέδειξε πως η ομορφιά και το στυλ δεν έχουν ηλικία (γιατί ποιος είπε ότι δεν έχουμε Advanced Style στην Ελλάδα), ήταν η στιγμή-έκπληξη της βραδιάς για μένα.
Υακίνθη Καραβίτη-Πολίτη
Ήταν απλά ένα show υπερπαραγωγή - απ'αυτά που μου αρέσουν και δε γίνονται συχνά: Υπέροχο, λαμπερό, με μία μεγάλη δόση vintage glamour. Well done, Mr Zoulias.

2 σχόλια:

  1. πρεπει να ηταν υπεροχα, πολυ ομορφες φωτογραφιες (αμα δεν κανεις σπαμ με αυτες με τι να κανεις χαχα)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή